HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

PANORÁMA SE

A RÖPLABDA SZAKOSZTÁLY TÖRTÉNETE

Napjainkban hazánkban lényegesen kis (ám határozottan egyre növekvő) érdeklődésre tarthat számot egy nagy múltú labda-csapat sport a röplabda.

A Panoráma SE röplabda szakosztálya 2010-ben alakult. A szakosztály alapvető célja, hogy a röplabdázást népszerűsítse és játéklehetőséget biztosítson a sportolni vágyóknak Budapesten. Az egyesület saját sportlétesítmény híján különböző iskolák tornatermeit bérli. Kezdetben a III. kerületben biztosított heti rendszerességgel a Panoráma SE röplabdázási lehetőséget. Alkalmanként 12-14 fő vehet részt ezeken az edzéseken, akik között fiatal, kezdő szintű játékosok éppúgy akadt, mint rutinos, tapasztalt játékosok. A fiatalok lendületet, az idősebbek pedig a tapasztalataikat adják a játék sikeréhez. Egyesületünk elsődleges célja nem versenysportra nevelés, hanem a röplabda, a mozgás, a játék megszerettetése. Fontos célnak tartjuk még, hogy csapatsport során kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a mindennapok monotonitásából. Nem utolsó sorban ezek a sportlehetőségek kiváló közösségteremtő programok is, a résztvevők ugyanis egy csapat tagjává válnak, melynek értéke hozzáadódik az egészséges mozgás élményéhez, a játék élvezetéhez.

A Panoráma SE által teremtett kis röplabdás közösség 2015-ben egy alkalommal már szervezett két napos amatőr röplabdatornát is, ahol a játékot összesen több mint 200 fő űzhette. A torna sikerességét mi sem bizonyította jobban, mint a résztvevő csapatok száma és lelkesedése.

2016-ban a röplabda szakosztály női tagjai úgy határoztak, hogy kipróbálják tudásukat igazi versenykörülmények között is és beneveztek a Budapest Bajnokság II. osztályába. Az első évadot olyan eredményesen zárták, hogy 2017 őszétől már a Budapest Bajnokság I. osztályában játszik a csapat, ahol rendszeresen a középmezőnyben szerepel. Egyesületünk 2017 szeptemberétől elkezdett kifejezetten az utánpótlás korosztállyal is foglalkozni. A röplabdaoktatás ugyanis – az iskolákon kívül – sajnos csak néhány sportegyesületnél lehetséges és ezeknél az egyesületeknél azonban már gyerekkorban (7-9 évesen) elkezdik a nevelést. Így azok a fiatalok, akik csak később, pl. a középiskolában ismerkednek meg a sportággal és szeretnének kicsit komolyabban foglalkozni vele, fejlődni benne, nincs lehetőségük ezen sportegyesületek csapataihoz csatlakozni, hiszen a tudásbeli szintkülönbség eddigre már igen nagy. Erre a felmerült igényre reagált a Panoráma SE és 2017 őszétől már fiataloknak (14-18 év) is tart heti rendszerességgel edzéseket. 2018 őszétől a Panoráma SE már általános iskolások korosztálynak (7-10 év) is tart heti rendszerességgel edzéseket a III. illetve a II. kerületben. Az edzésekre fiúk és lányok vegyesen járnak.

Egyesületünk folyamatosan várja a röplabda iránt érdeklődők jelentkezését nemtől és kortól függetlenül!

PREV
NEXT
2520 KALÓRIA MECCSENKÉNT
86 EGYESÜLETI TAG
6 SZAKOSZTÁLY
122 MÉRKŐZÉS ÉVENTE
  • Garri Kaszparov sakkozó

    Minden diadal teher a győztes vállán, és megnehezíti számára, hogy teljes erővel a további fejlődésére koncentráljon. Eközben a vesztes tisztában van vele, hogy hibát követett el, hogy valami félresikerült, és keményen dolgozik azon, hogy legközelebb jobban teljesítsen. A boldog győztes általában azt feltételezi, hogy pusztán a saját kiválósága révén nyerhetett. Ezzel szemben a valóság az, hogy általában az a játékos nyer, aki az utolsó előtti hibát vétette. Tehát roppant önfegyelem szükséges ahhoz, hogy győztesként ne essünk az említett hibába és képesek legyünk levonni a tanulságokat diadalainkból.

  • Edmund Hillary

    Ahogyan változunk, néha egyet előre, egyet meg hátra lépünk, lehet, hogy jobb felszereléssel megyünk a hegyre, ám kevésbé tudatosan, véletlenszerűen cselekszünk. De amikor ez az út keménnyé válik és elromlanak a dolgok, ugyanazokra a tulajdonságokra van szükség (...): bátorság, találékonyság, a kényelmetlen helyzetekkel való megbirkózás képessége és legfőképp erős akarat, elszántság.

  • Tímár Krisztián labdarúgó

    Az edzést (...) nem letudni kell, fontos, hogy mindennap jobbá és jobbá akarjunk válni. Igényesnek kell lenni magunkkal szemben, ha ez a belső igény nincs meg, akkor nincs értelme az egésznek.

Budapest

Telefonszám: +36-1-

info@panoramase.hu
panoramase.hu

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP